Tiedote 19.6.2013


URHEILUN OIKEUSTURVALAUTAKUNTA                             TIEDOTE

 

                                                                                                             19.6.2013

 

HEIKKILÄN JA TAMMILEHDON SEURASIIRROT JÄÄVÄT VOIMAAN

Urheilun oikeusturvalautakunta on 19.6.2013 antamallaan päätöksellä vahvistanut, että Palloliitto ei menetellyt kilpailumääräystensä vastaisesti vahvistaessaan, että Tapio Heikkilällä ja Duarte Tammilehdolla oli oikeus siirtää edustus- ja pelioikeutensa uuteen seuraan.

Heikkilä ja Tammilehto purkivat sopimuksensa Veikkausliigaseura FC Hongan kanssa lokakuussa 2012, ja Palloliitto vahvisti heidän oikeutensa siirtyä uusiin seuroihin helmikuussa 2013. Tällä kaudella Heikkilä pelaa HJK:ssa ja Tammilehto TPS:ssä. FC Honka oli väittänyt, että pelaajilla ei ollut oikeutta purkaa sopimuksiaan ja että heidän pelioikeutensa kuuluivat FC Hongalle.

Oikeusturvalautakunta ei ratkaisussaan arvioinut pelaajien työsopimusten purkamisen laillisuutta tai lainvastaisuutta, vaan sitä, oliko Palloliiton päätös liiton kilpailumääräysten vastainen. Kilpailumääräysten mukaan pelaajan ja seuran ollessa erimielisiä pelaajan oikeudesta purkaa pelaajasopimuksensa, liitto päättää, onko sopimuksen purkuun ollut kilpailumääräysten edellyttämä hyväksyttävä syy. Lautakunta totesi yksimielisesti, että Palloliitto ei ollut päätöstä tehdessään menetellyt kilpailumääräystensä vastaisesti, joten sen päätös jäi voimaan.

Asia on ratkaistu oikeusturvalautakunnassa kokoonpanossa Jukka Sippo (pj.), Johanna Lahti, Harri Lintumäki, Kristiina Rintala ja Pekka Timonen. Lautakunnan sihteerinä toimi Timo Ojala.

Lisätietoja antaa lautakunnan sihteeri Timo Ojala, p. 050 3311334