Tiedote 28.4.2021


 

URHEILUN OIKEUSTURVALAUTAKUNTA                              TIEDOTE

 

                                                                                                      28.4.2021

 

VALITUS KOSKIEN SUOMEN OLYMPIAKOMITEA RY:N HUIPPU-URHEILUYKSIKÖN PÄÄTÖSTÄ URHEILIJAVALINNOISTA TOKION OLYMPIALAISIIN

Urheilun oikeusturvalautakunnassa on 27.4.2021 tullut vireille valitus, jonka kohteena on Suomen Olympiakomitea ry:n Huippu-urheiluyksikön 20.4.2021 antama Suomen joukkueen urheilijavalintoja Tokion kesäolympialaisiin 2021 koskeva päätös. Valittajana asiassa on kilpapurjehtija Janne Järvinen.

Valituksessa vaaditaan ensisijaisesti, että valintapäätös kumotaan ja Suomen edustajaksi Tokion olympialaisiin purjehduksen Nacra 17 -luokkaan valitaan yksittäisten edustajien asemesta venekunta, johon kuuluvat Janne Järvinen, Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen. Toissijaisesti valituksessa vaaditaan, että Suomen edustajiksi sanottuun luokkaan valitaan valintapäätöksessä 20.4.2021 valittujen Kurtbayn ja Keskisen sijasta Kurtbay ja Järvinen.

Edellä mainitun valitusasian valmistelu Urheilun oikeusturvalautakunnassa alkaa viipymättä vastausten pyytämisellä valitukseen Suomen Olympiakomitea ry:ltä ja Keskiseltä. Oikeusturvalautakunta pyrkii ratkaisemaan asian toukokuun 2021 kuluessa. Käsittelyaikataulu tarkentuu valmistelun aikana.

Oikeusturvalautakunnan sääntöjen mukaan lautakunnalle toimitetut valitus- ja vastausasiakirjat eivät lähtökohtaisesti ole julkisia. Sen sijaan lautakunnan antamat päätökset ovat pääsääntöisesti julkisia.

Lisätietoja asioista antavat oikeusturvalautakunnan puheenjohtaja Timo Ojala, p. 050 3311334 sekä lautakunnan sihteeri Samuli Sillanpää, p. 040 753 6855.